Η ΔΕΛΤΑ αποτελεί από το 1952, όταν και ιδρύθηκε, απαραίτητη συντροφιά στις καθημερινές και αγαπημένες  συνήθειες των Ελλήνων. Από τότε έως και σήμερα, συνεχίζει να στηρίζει την ανάγκη για σωστή και ποιοτική τροφή προσφέροντας τεράστια ποικιλία προϊόντων στους καταναλωτές. Γάλα, γιαούρτι, χυμός, τσάι, τυρί, βρεφικές τροφές είναι μερικά από αυτά που συνοδεύουν την καθημερινότητα και καλύπτουν κάθε ανάγκη μας.  Σκοπός της, εξάλλου, είναι “να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τη δυνατότητα να μεγαλώνει, να ζει και να απολαμβάνει καθημερινά μια ανώτερη ποιοτική τροφή”.

13 χρόνια μετά την ίδρυση της στην Αθήνα ως οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων, μεταφέρεται στις σημερινές εγκαταστάσεις της στον Ταύρο όπου και επενδύει σε μια καινοτόμα κίνηση για την εποχή, την δημιουργία μονάδας παστερίωσης σε πλαστικά μπουκάλια. Μετά την είσοδο της στην αγορά του παγωτού και την διαρκή ανοδική πορεία στην αγορά και τις επιλογές των Ελλήνων, τη δεκαετία του ’80 αποκαθίσταται στην κορυφή του μεριδίου αγοράς. Το 1987 πρωτοπορεί ξανά με την χρήση της συσκευασίας FRESHPACK για το Φρέσκο Γάλα και την εφαρμογή της μεθόδου ομογενοποίησης του γάλακτος. Τις επόμενες δεκαετίες εισέρχεται δυναμικά και στις αγορές γιαουρτιού και χυμών με παράλληλο πολλαπλασιασμό των εργοστασιακών της μονάδων.

Σήμερα, διαθέτει 6 ενεργά εργοστάσια ενώ συνεργάζεται με 1300 φάρμες παραγωγής γάλακτος απορροφώντας το 25% της συνολικής παραγωγής γάλακτος στην χώρα.  Εξακολουθεί και σήμερα να διαθέτει πρωταρχική θέση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με κέρδη σχεδόν 15 εκ. ευρώ για το έτος 2017. Όλα τα προϊόντα της παράγονται εγχώρια απασχολώντας περισσότερους από 1200 εργαζόμενους, στηρίζοντας, έτσι, την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Η ποικιλία των προϊόντων της που κυκλοφορούν στην αγορά υποδεικνύουν και την δέσμευση της στην κάλυψη κάθε πιθανής ανάγκης των καταναλωτών. Το σύστημα βρεφικής και παιδικής διατροφής Advance, η σειρά γιαουρτιών με στέβια Vitaline, τα λειτουργικά προϊόντα Daily, οι χυμοί Life με Superfruits  αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής. Πίσω από αυτή, βρίσκεται ένα ισχυρό δίκτυο Έρευνας και Ανάπτυξης, αφοσιωμένο στη μελέτη και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών καθώς, κάθε νέο αγαθό  απαιτεί βαθύτατη έρευνα και μελέτη, σε επίπεδο προϊόντος αλλά και συσκευασίας.

Καθώς η ασφάλεια αποτελεί για την ΔΕΛΤΑ  αδιαπραγμάτευτη, καθημερινά πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργοστασίων έως και 2500 ποιοτικοί έλεγχοι σε κάθε στάδιο της επεξεργασίας ενώ ακολουθούνται και πλήθος συστημάτων διασφάλισης ποιότητα όπως το FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION 22000. Στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, η ΔΕΛΤΑ στηρίζει την ελληνική οικονομία  μέσω του προγράμματος ΓΑΙΑ που στοχεύει στην αξιοποίηση ων ελληνικών καλλιεργειών για την παραγωγή ζωοτροφών και την εκπαίδευση κτηνοτρόφων.

Με τις ενέργειες αυτές, και διατηρώντας τις αξίες και την ποιότητα των προϊόντων της  αναλλοίωτη, η ΔΕΛΤΑ συνεχίζει να δημιουργεί αγαθά που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας  και διατηρούν κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητα μας.