Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα είναι η ηγέτιδα επιχείρηση στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ. Η μακρά πορεία της και η διαρκής εξέλιξη της, την έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των καταναλωτών, καθώς και η μοναδική ποιότητα των προϊόντων της, της έχουν χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση.

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963, ξεκινώντας από μία μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Η εξέλιξη της βασίστηκε στις δυνατές, μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας που ανέπτυξε με τους ντόπιους παραγωγούς, καθώς και στην καθιέρωση των πλέον υψηλών προτύπων ποιότητας στην τυροκομία. Παράλληλα, οι πρακτικές που υιοθέτησε, είχαν πάντοτε ως γνώμονα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα την βέλτιστη δυνατή παραγωγή προϊόντων που εστιάζουν στις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καταναλωτή. Εκτός αυτών, σημαντικός παράγοντας που οδήγησε την εταιρεία στην επιτυχία ήταν η επένδυση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στα εργοστάσια της, στα Ιωάννινα και στην Κύπρο, αφού διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο υπεραυτόματες γραμμές παραγωγής φέτας. Τέλος, η καινοτομία να εμφανίζεται ως ανάγλυφο αποτύπωμα πάνω στο τυρί το σήμα της ΔΩΔΩΝΗΣ, δημιουργεί ένα σήμα κατατεθέν, απόλυτα αναγνωρίσιμο από τους καταναλωτές που πιστοποιεί τη γνησιότητα της υπέροχης γεύσης του προϊόντος.

Η εταιρεία έχει κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση κι έχει βραβευτεί επανειλημμένα με διακρίσεις από σημαντικούς φορείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, η ΔΩΔΩΝΗ έλαβε το Α΄ Βραβείο Ποιότητας Euro Market Award EMRC – (Βρυξέλλες EEC), το Α΄ Αμερικάνικο Βραβείο αναγνώρισης για την αποδοτικότητα Business Initiative Directions (Texas – USA), το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία τυριών ΠΟΠ World Cheese Awards & British Cheese Board, Τιμητική Διάκριση από το NASFT Product Awards Competition, βραβεία ανώτερης ποιότητας στα Superior Taste Awards κ.α. Όλες αυτές οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν την ανώτατη ποιότητα των προϊόντων της, καθώς και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζει.

Πέρα όλων αυτών, η ΔΩΔΩΝΗ παρουσιάζει και μία πολυδιάστατη προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Πρώτα απ’ όλα, η εταιρεία στηρίζει σημαντικά την εγχώρια οικονομία μιας και απασχολεί περίπου 400 μόνιμους και εποχικούς εργαζόμενους, αποτελώντας το μεγαλύτερο εργοδότη της περιφέρειας Ηπείρου. Παράλληλα, απορροφά την ετήσια παραγωγή από περισσότερους από 5.000 παραγωγούς της Ηπείρου, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη Ζώνη Γάλακτος με επιστημονικές μεθόδους και παροχή συμβουλών, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέλος, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, η ΔΩΔΩΝΗ αναλαμβάνει κάθε χρόνο ένα ευρύτατο πρόγραμμα χορηγιών που απευθύνονται και στηρίζουν πολιτιστικές, αθλητικές, μορφωτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Συνοψίζοντας, η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μία κορυφαία εταιρεία τυροκομικών προϊόντων με μακρά ιστορία στον χώρο και ιδιαιτέρως σημαντική επίδραση στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Οι σύγχρονες μονάδες παραγωγής, οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της, καθώς και οι καινοτόμες μέθοδοι προώθησης, την έχουν αναδείξει σε μία από τις πρώτες εταιρείες στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.