Η ΙΟΝ, η γνωστή σε όλους σοκολατοποιία, ιδρύθηκε στο Νέο Φάληρο, όπου και διατηρεί την έδρα της μέχρι σήμερα, προσφέροντας γλυκές απολαύσεις στην Ελλάδα, και όχι μόνο, από το 1930.

Αποτελεί μια  επιχείρηση 100% ελληνική με 3 εργοστασιακές μονάδες στη χώρα. Ξεκινώντας από μια σοκολατοποιία, κατάφερε σε βάθος δεκαετιών να γίνει ευρέως γνωστή, υιοθετώντας διαρκώς καινοτόμες γλυκές ιδέες που ενσωματώνονται στη ελληνική καθημερινότητα. Καραμέλες, σοκολάτες ΙΟΝ αμυγδάλου, σοκοφρέτα, Noisetta, σοκολάτα  υγείας αμυγδάλου ή με stevia και παγωτό, είναι μερικά από τα προϊόντα της που διατηρούν περίοπτη θέση στη διατροφή μας εδώ και δεκαετίες.

Με τις γλυκές της δραστηριότητες,  διατηρεί προσωπικό ανώτερο των 900 εργαζομένων και κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, γεγονός που την καθιστά μια από τις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Οι αξίες και οι καινοτομίες της διαδίδονται και στο εξωτερικό, σε Αμερική, Ευρώπη, Καναδά, Αφρική και Ασία, με ταυτόχρονη παρουσία σε δύο εκθέσεις, σε Γερμανία και Ιαπωνία, επιτυγχάνοντας μάλιστα, το 2017 να αυξήσει την εξαγωγική της δραστηριότητα κατά 26% σε ποσότητα.

Επιμένοντας ελληνικά, αποτελεί, ταυτόχρονα,  τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας ξεκινώντας από τους  καρπούς του κακάο και καταλήγοντας στο τελικό προϊόν. Φυσικά, οι εισαγόμενοι καρποί από τις διάφορες χώρες παραγωγής υπόκεινται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής, ύστερα από την οποία οι καλύτερης ποιότητας καρποί οδηγούνται στις εργοστασιακές μονάδες όπου αναμειγνύονται με διαφορετικά είδη, καβουρδίζονται και αλέθονται ώστε τελικά να επεξεργαστούν κατάλληλα, ανάλογα το επιθυμητό προϊόν. Ακόμα και τα αμύγδαλα που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την αγαπητή σε όλους ΙΟΝ αμυγδάλου, ακολουθούν καθ’ όλη την πορεία επεξεργασίας , αυστηρούς ελέγχους ποιότητας  από γεωπόνους για να διατηρήσουν την τραγανότητά τους.

Η εταιρεία, διατηρεί ενεργό τμήμα R&D όπου δοκιμάζονται νέες ιδέες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των επαγγελματιών και των καταναλωτών, με χρήση του ειδικού εξοπλισμού Pilot-Plant για παραγωγή σε μικρή κλίμακα ώστε να ελέγχεται η ακριβής τήρηση όλων την  προδιαγραφών. Αυτή εξασφαλίζεται από το σύστημα ποιοτικού ελέγχου HACCP, παράλληλα με καθημερινούς οργανοληπτικούς ελέγχους με απώτερο σκοπό την διασφάλιση ποιότητας του προϊόντος προκείμενου να φτάνει στον καταναλωτή το καλύτερο δυνατό προϊόν που έχει αγαπήσει τόσα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτής,  ακολουθούνται τα αυστηρότερα πρότυπα και πιστοποιήσεις ISO.

Με σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον, εφαρμόζει πολιτικές που επιστρέφει αξία σε αυτούς θέτοντας ως βασικούς άξονες την εργασιακή  ασφάλεια και ευημερία των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και με σκοπό τη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το 2017 πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στις εγκαταστάσεις ως προς την κατανάλωση πόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα των GreenHouse Gas Protocol Standard, υπό την επιτήρηση του Κέντρου Αειφορίας (CSE).  Η δράση αυτή είχε στόχο τη δημιουργία μια βάσης αναφοράς των επιτρεπόμενων ρύπων, ώστε να ακολουθείται καθ΄ όλη την πορεία της εταιρείας. Οι πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος που ακολούθησε στο διάστημα 2009-2017, οδήγησε στην μείωση 40% της ηλεκτρικής ενέργειας και 55% μείωση της κατανάλωσης νερού.

Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν απώτερο σκοπό να προσφέρουν στους καταναλωτές τα προϊόντα που αγαπούν, συμβαδίζοντας με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις ώστε να καταφέρει η ΙΟΝ διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.