Η εταιρεία 3αλφα ασχολείται με την τυποποίηση και συσκευασία οσπρίων και ρυζιού και δραστηριοποιείται στην αγορά τις τελευταίες 5 δεκαετίες. Ανέκαθεν, προτεραιότητα της επιχείρησης έχει υπάρξει η παραγωγή ποιοτικών και υγιεινών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, επενδύοντας συνεχώς στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, στην λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στην ανάπτυξη Πιστοποιημένου Συστήματος Ποιότητας και Υγιεινής ISO 9001 & HACCP. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών.

Η 3αλφα ιδρύθηκε το 1968 ως ομόρρυθμος εταιρεία, στη Νίκαια του Πειραιά με αντικείμενο την επεξεργασία & τυποποίηση οσπρίων και ρυζιών. Εκείνη την εποχή, άρχισε να μεταβάλλεται η μορφή των καταστημάτων που εμπορεύονταν τρόφιμα (μπακάλικα) και να εξελίσσεται σταδιακά στην σημερινή μορφή (supermarkets). Συνεπώς, η τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων ήταν αναγκαία και σ’ αυτή στράφηκε η εταιρεία από την ίδρυσή της. Το 1980, η 3αλφα μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία και έναν χρόνο αργότερα εγκαθίσταται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο, επιφάνειας 6000 τ.μ. στην περιοχή του Ρουφ. Σήμερα, οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί στα 14.000 τ.μ. και διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και αυτόματες γραμμές παραγωγής και επεξεργασίας.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της επιχείρησης, είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το δυναμικό της. Ειδικότερα, η εταιρεία απασχολεί 120 μόνιμους εργαζόμενους και 40 ειδικούς συνεργάτες. Η εξέλιξη της 3αλφα οφείλεται στη διαρκή εκπαίδευση κι επιμόρφωση του προσωπικού με την συμμετοχή τους σε σεμινάρια, διαλέξεις και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι μπορούν να εφαρμόσουν σύγχρονες πρακτικές, οι οποίες εγγυώνται τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η 3αλφα έχει επενδύσει σημαντικά ποσά σε διαφημιστικές ενέργειες στα ΜΜΕ, προκειμένου να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά της και να διαμορφώσει κατάλληλα την εικόνα της. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι η μεγάλη προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα της. Πέρα από τις διαφημιστικές ενέργειας, η εταιρεία επιχειρεί την αναγνώρισή της και μέσω της κοινωνικής προσφοράς. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια στηρίζει την προσπάθεια της ιστιοπλοϊκής ομάδας Modus Vivendi, με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία της στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Παράλληλα, η 3αλφα υπήρξε υποστηρικτής της ομάδας Μπάσκετ του Πειραϊκού, όταν αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική κατηγορία, της ομάδας Μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας και της ομάδας Βόλεϊ του Μοσχάτου.

Συνοψίζοντας, η 3αλφα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, χάρις τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της και την υποδειγματική επιχειρηματική στρατηγική που υιοθετήθηκε σε όλη την πορεία της. Με την δύναμη των ανθρώπων της, λοιπόν, και με το ίδιο πάθος για ποιότητα, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξή της για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος των προϊόντων της, καθώς και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.