H  Nestlé, με δημιουργίες που συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας, αποτελεί παγκοσμίως μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της διατροφής, της υγείας και της ευεξίας. Προϊόντα για βρέφη, καφές, ρόφημα, σοκολατοειδή και πρωινό είναι μερικές από τις γεύσεις που προσφέρει σε μεγάλες ποικιλίες και συνοδεύουν κάθε στιγμή της καθημερινότητας. Οι υπηρεσίες αυτές υποστηρίζονται από 442 εργοστάσια σε 86 χώρες και 339.000 υπαλλήλους.

Στην Ελλάδα, η εισαγωγή των προϊόντων  της από την Ελβετία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα,  μέχρι το 1973, όταν και ιδρύεται επίσημα η Nestlé ΕΛΛΑΣ A.E. Το 1987 και το 1993 εντάσσονται στο δυναμικό της η Λουμίδης Α.Ε. και η Μεταλλικά Νερά Κορπής ΑΒΕΕ, αντίστοιχα. Σήμερα η Nestlé διαθέτει δύο εργοστάσια στην Ελλάδα: το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας. Το πρώτο, το οποίο λειτουργούσε και ως εργοστάσιο παραγωγής Λουμίδη Παπαγάλου πριν την εξαγορά του από τη Nestlé, συνεχίζει και  σήμερα με 130 εργαζόμενους την παραγωγή ελληνικού καφέ σε εκσυγχρονισμένες μονάδες στις οποίες έχει προστεθεί και τμήμα συσκευασίας του Nescafé Classic, διαχρονική αξία στις συνήθειες των Ελλήνων.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Nestlé στην Ελλάδα αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ ενώ περίπου 60% αυτού προκύπτει από την παραγωγή των ελληνικών εργοστασίων. Μέρος της παραγωγής εξάγεται σε μεγάλες αγορές όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Βαλκάνια με συνολικές εξαγωγές 1500  τόνους καφέ. Για την εξυπηρέτηση αυτών των σκοπών απασχολείται προσωπικό δυναμικού 800 ατόμων με αρμοδιότητες που κατανέμονται σε 14 σημεία δραστηριότητας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιστή στις αξίες του ιδρυτή της, Henri Nestlé, ο οποίος δημιούργησε το πιο διάσημο βρεφικό γεύμα, Farine Lactée, η εταιρία αποδίδει μεγάλη σημασία στην καινοτομία. Αυτό αποτυπώνεται εξάλλου και στα 28 κέντρα έρευνας, ανάπτυξης και τεχνολογίας προϊόντων που απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους, το μεγαλύτερο δίκτυο στον χώρο των τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, οι εγκαταστάσεις R&D διακρίνονται σε τρείς κατηγόριες: Κέντρα Τεχνολογίας Προϊόντων (για εξειδικευμένη υποστήριξη και ανάπτυξη προϊόντος) , Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (για κάλυψη τοπικών αιτημάτων) , Ομάδες Εφαρμογής (εξασφάλιση ταύτισης με τις τοπικές προτιμήσεις). Για περίπου μια δεκαετία, κατά την έρευνα δίνεται πλέον μεγάλη έμφαση σε υγιεινές, ισορροπημένες διατροφικές λύσεις χωρίς, φυσικά, να υποβιβάζεται η ικανοποίηση και το όφελος των καταναλωτών.

Σεβόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, όλες οι δραστηριότητές της πραγματοποιούνται με άξονα τον άνθρωπο και το  περιβάλλον. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001, και το Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία κατά το πρότυπο OHSAS 18001/2007, σε όλα τα εργοστάσιά της στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ταυτόχρονα, βασίζει την επιχειρηματική τη δράση στην Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους, ώστε να εξασφαλίζεται στον άνθρωπο και την κοινωνία η καλύτερη δυνατή υπηρεσία προς την δική του ευημερία.

Έτσι, από τον  Nescafé Frappé, την ελληνική πατέντα που παρασκευάστηκε κατά λάθος έως και τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, το όνομά της συνδέεται διαχρονικά με την ποιότητα και την καινοτομία και τα προϊόντα της διατηρούν σημαντική θέση στις αγαπημένες συνήθειες των ελληνικών νοικοκυριών και στις καρδιές των Ελλήνων.