Η εταιρεία Λάβδας δραστηριοποιείται στην παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων στον τομέα των γλυκών από το 1953, όπου και ξεκίνησε με την ονομασία ΠΑΛΛΑΣ. Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 150 άτομα, διαθέτει μία από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη και είναι πρωτοπόρος στην αυτοματοποίηση της παραγωγής. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγει, την κατατάσουν στις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο.

Η εταιρεία, λοιπόν, ιδρύθηκε το 1953 από τον Φάνη Λάβδα και τον Γιώργο Παλαιολόγο κι έλαβε την ονομασία ΠΑΛΛΑΣ από τα αρχικά των επωνύμων τους. Τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν από το εργαστήριο τους στον Κεραμεικό ήταν δύο τύποι καραμελών. Το 1958, η εταιρεία μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στην ευθύνη του κύριου Λάβδα και το εργαστήριο παρασκευής μεταφέρεται στο Γουδί. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφορεί στην αγορά η καραμέλα γάλακτος, με την χρυσή αγελαδίτσα στο περιτύλιγμα, και σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία. Το 1965, δημιουργείται το εργοστάσιο της εταιρείας στην Αργυρούπολη και αρχίζει μία δυναμική περίοδος για την επιχείρηση. Το 1991, παρουσιάζεται, όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και παγκοσμίως, η γεμιστή καραμέλα Eclair, η οποία αποτελεί την πρώτη σκληρή καραμέλα με γέμιση κρέμας κι ένα από τα πρώτα προϊόντα που εξάγει η εταιρεία. Το 1996, ολοκληρώνεται το νέο, πλήρως εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνεια 10.000 m2, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια ζαχαρωδών στην Ευρώπη. Μάλιστα, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα ασφάλειας τροφίμων (ανιχνευτές μετάλλων, x-rays, κλπ.) ουτώς ώστε να εξασφαλίζεται πάντα η άριστη ποιότητα των προϊόντων. Παράλληλα, την ίδια χρονιά παράγονται οι καραμέλες ζελέ Jelly Pop, οι οποίες αποτελούν και best seller για την εταιρεία. Το 2002, δημιουργείται το brand Geneva, το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά από σοκολατάκια και πραλίνες και δύο χρόνια αργότερα, εντάσσεται στην παραγωγή μία νέα γραμμή χυτής καραμέλας, καθώς και καραμέλας χωρίς ζάχαρη. Τέλος, παρακολουθώντας τις νέες τάσεις που επικρατούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών, η εταιρεία Λάβδας παρουσιάζει το 2006 στην αγορά την σειρά βιολογικών καραμελών Bioherds και το 2011, μία νέα σοκολάτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Η επιχείρηση αποτελεί πρωτοπόρο στην αυτοματοποίηση της παραγωγής και στοχεύοντας πάντα σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης, παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις και επενδύει διαρκώς σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, η βιομηχανία εφαρμόζει από το 1998 το σύστημα ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου (H.A.C.C.P.), το οποίο πιστοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ). Ταυτόχρονα, από το 2007, η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001 και σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 22000. Η διαρκής αναζήτηση της μεγιστοποίησης της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων, έχει οδηγήσει την επιχείρηση και στην βράβευση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απονομή χρυσού μεταλλίου, το 1966, στην 31η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων Λάβδας.

Συνολικά, η εταιρεία Λάβδας αποτελεί μία πρωτοπόρο επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής καραμελών κι άλλων γλυκών, η οποία αναζητά διαρκώς νέα προϊόντα και συσκευασίες που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Φυσικά, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της εταιρείας αποτελούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της και γι’ αυτόν τον σκοπό, φροντίζει ώστε να διαμορφώνεται ένα εργασιακό περιβάλλον που να επιτρέπει την εξέλιξη των ατόμων, δομημένο με αξίες, όπως ο σεβασμός. Ως εκ τούτου, καταφέρνει να προοδεύει διαρκώς, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο εξωτερικό.